söndag 19 april 2015

Den ilskna mannen

I lördags hade jag och Sara det stora nöjet att få besök från Hanna och Bartek, alltså Saras syster med tillhörande snubbe. Detta var mycket festligt på flera sätt, och sent på kvällen hände någonting extra festligt.

Som alla vet så har många ungdomar en massa fuffens för sig på lördagskvällar, och den här kvällen var inget undantag. Vi satt i godan ro och kollade när pundare i USA får stryk av polisen i det formidabla TV-programmet Cops, och drack rödvin, när vi i ögonvrån såg en gosse i femtonårsåldern ställa sig utanför vårt fönster. Bartek suckade något i stil med att "nu står det någon ungdom utanför fönstret."

Det var ju underligt, varför skulle man ställa sig där utan vidare? Såvida inte... Jag insåg snart att ungen tänkte pissa, och ögonblicket efteråt inträffade just detta. Då blev jag lite irriterad, och skojade om att det vore kul att skrika något åt killen för att skrämma honom.

Bartek, som har oerhört låg tolerans mot folk som beter sig illa, flög upp och sa att han skulle öppna fönstret och skrika åt grabben. Notera att han är 191 cm lång, väger 114 kg, och kan vid behov förvandlas från en glad och älskvärd man till en mycket, mycket ilsken man.

Dessvärre är vårt fönster lite krångligt att öppna för den som inte är van, i synnerhet om man har bråttom. Därför slet och drog Bartek i fönstrets handtag en god stund, vilket den pissande pojken hörde och flydde brottsplatsen i en väldig fart. Tyvärr hann han därför inte skrika och skälla ut pissaren, men han blev nog tillräckligt rädd ändå. I bästa fall såg han Barteks ansikte och kroppshydda i fönstret och fick panik.

Har man det dåliga omdömet att ställa sig så i en slänt utanför ett bostadshus, utan skydd av träd eller buskar, har man gjort sig förtjänt av att skrämmas upp så att man får fly fältet illa kvickt med piss rinnande längs benet. Nå, jag vet naturligtvis inte om killen hann stoppa in grejerna och knipa av pisset innan han sprang, men vi kan ju bara hoppas så inte var fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar